Bansbach – Gasfjäder L=460mm 700N gänga/ögla

393,75kr

En gasfjäder från Bansbach med en längd av 460mm samt gänga/ögla. Den har ett tryck på 700N som ger en stark slutdämpning. De används bl.a. i köksskåp, i bakluckan på en bil och i släpkärror för att nämna några områden, men de används också på många ställen i industrin.

Välkommen till Tur & Companykontakta oss för frågor eller hjälp angående vårt sortiment.
Följ oss på våra Sociala Medier – Facebook & Instagram – för exklusiva erbjudanden, tävlingar med coola priser och de senaste uppdateringarna!

Endast 1 kvar i lager (kan restnoteras)

Artikelnr: 310760 Kategori: Etiketter: , , , , , ,

Hittar du inte vad du söker?

Ring oss på 08-530 609 85 eller mejla på info@turocompany.se
Vill du ha rabatt? Passa på och fråga om att bli avtalskund hos oss!

Beskrivning

Bansbach Gasfjäder L=460mm 700N gänga/ögla

Teknisk information

 • E0A1-52-195-460/700N
 • Tryckande
 • 195mm
 • 460mm
 • Normal hastighet
 • 10/22
 • 700N
 • Stark slutdämpning
 • M10
 • 8,2mm
 • Märke: Bansbach

En gasfjäder kallas också populärt för en (gas)dämpare. Det är inte korrekt, då en gasfjäder och en dämpare på inget sätt har samma funktion eller konstruktion.

En dämpare är en oljedämpare, men kan utvändigt förväxlas med en gasfjäder. Den är helt annorlunda konstruerad och har helt andra användningsområden. Dämparen är fylld med olja och ger ett definierat motstånd/kolvstångshastighet i hela dämparens rörelse. Olja är en vätska, och vätskor kan inte komprimeras. Vi säljer inte denna typ av dämpare.

En gasfjäder är fylld med rent kväve under högt tryck i cylindern. Kvävet kan fyllas på i önskad mängd och önskat tryck. Trycket i cylindern påverkar kolven som sitter på kolvstången, och därför rör sig kolvstången utåt. Det är en definierad mängd olja i cylindern som på grund av den invändiga konstruktionen ger lite dämpning i den sista delen av rörelsen.

Gasfjädrar ger motstånd när de trycks ihop, alltså när kolvstången pressas in i cylindern. De erbjuds med krafter mellan 20 N(Newton) och 2500 N (Newton) (2,03 kg – 254,92 kg) och längder mellan 106 mm och 1066 mm.

Svarta gasfjädrar används i en lång rad konstruktioner. De används bl.a. i köksskåp, i bakluckan på en bil och i släpkärror för att nämna några områden, men de används också på många ställen i industrin.

Cylindern är svartmålad och kolvstången har fått en nitritbehandling som ger måttligt rostskydd. Dessa typer rekommenderas för användning i en torr miljö. Om gasfjädern ska användas i en fuktig eller våt miljö har vi också gasfjädrar i rostfritt stål och ska gasfjädern användas i aggressiva miljöer har vi en serie tillverkad i rostfritt 316 som är saltvattenbeständig. Ska en gasfjäder användas i livsmedelsindustrin har vi en serie tillverkad i rostfritt 316 fylld med PDA-godkänd olja.

Underhåll

Kolvstången ska inte smörjas och är underhållsfri. Ska gasfjädern användas i en smutsig miljö kan man skydda den med en gummibälg.

Ytterligare information

Dimensioner50 × 2,5 × 2,5 cm
Varumärke

Banbach